OVER FRANS

 

Opleiding

Studie Psychologie (R.U. Leiden) afgerond in 1992.

5-jarige intuïtieve opleiding bij het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht, afgerond in 1998. Tijdens deze opleiding leer je energie van jezelf en van anderen intuïtief waar te nemen en te verwoorden. Je leert vooroordelen en vaste ideeën los te laten over wat een mens moet zijn en hoe een mens moet leven.

Overige opleidingen en therapieën: ik heb daarnaast ervaring opgedaan met cognitieve therapie (RET), Byron Katie's The Work, de Sedona methode, Rosenberg's model van Geweldloze Communicatie, Brandon Bay's Innerlijke Reis, de Tarot, droomanalyse, lichaamswerk, focussen, gevoelstherapie, meditatie, mindfulness en regressietherapie.

 

INSPIRATIEBRONNEN


De onderstaande bronnen waren niet alleen leerzaam en inspirerend, ze ondersteunen me ook in mijn werk en persoonlijke leven en bieden tijdens een sessie diverse praktische handvatten. Mijn visie is dat ieder mens in de kern vrij is en dat hij of zij op zijn of haar eigen wijze kan leren om weer meer vanuit deze vrijheid het dagelijks leven vorm te geven.

Westers Boeddhisme - Tara Brach, RET (Rationeel Emotieve Therapie), CLI (Centrum voor Leven en Intuïtie), Byron Katie, Brandon Bays, de School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe, de Focussen methode, de toepassing van het model van Geweldloze Communicatie,de Sedona Methode, Provocatieve therapie, en de Tarot.

In onderstaande boeken van John Welwood en Irvin D. Yalom komen veel van mijn ideeën m.b.t. therapie en spirituele groei tot uitdrukking:

Irvin D. Yalom : Therapie als Geschenk

John Welwood: Towards a Psychology of awaking.