‘Do’ betekent ‘de weg’ en ‘in’ betekent ‘naar binnen’. Met Do-in voer je strekkingen uit, zelfmassage (drukpunten), ademhalingsoefeningen en meditatie. Do-in richt zich specifiek op het in balans brengen van de energiekanalen, meridianen genaamd. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie Qi genaamd. De meridianen zijn verbonden met al onze organen. Als de Qi vrij kan stromen ben je gezond zowel mentaal als fysiek. Met een Do-in sessie verzorg je dus niet alleen je spieren, maar je hele lijf van binnen en buiten! Bij dagelijkse oefeningen, word je er slank, lenig, vitaal en gelukkig van.

Do-in is meer dan yoga. Je leert voelen waar de blokkades zitten. Daardoor kun je adequaat oefeningen inzetten om jouw specifieke mentale en fysieke gezondheid te bevorderen. In de les wordt veel aandacht besteed aan het luisteren naar je eigen lichaam en het verkennen van je grenzen. Hoe vaker je Do-in beoefent, hoe beter je je lichaam leert kennen, hoe beter je ernaar gaat luisteren.

Do-in is makkelijk, het is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft niet lenig te zijn, maar dat word je er wel van. Het is niet belangrijk hoe ver je in een strekking kunt komen. Daar waar jouw grens is, bereik je het effect al. Of dat nou een millimeter is, of je ligt plat met je neus op je knie, zodra je strekking voelt, gaat de Qi stromen en bevorder je je gezondheid.

Op de onderstaande website vind je meer informatie en ook een aantal oefeningen. Je kunt je ook aanmelden voor online lessen voor een klein bedrag per maand.

www.do-inonline.nl (do-in café)

Dit is een youtubefilmpje waarmee je ook kunt oefenen.

Hieronder staan afbeeldingen van de oefeningen, te beginnen met het Youtubefilmpje, gevolgd door de 3 oefeningen in het do-in café.